Selecteer een pagina

Wil jij gezonde maaltijden eten via een maaltijdservice? Of toch liever zelf koken? Een maaltijdvoorziening kan met je meedenken wat betreft gezond eten. Als je toch zelf blijft koken kun je eens kijken naar het onderstaande dieet. Toch raden we aan om zeker de kant en klaar maaltijden van de maaltijdservice eens te bekijken. Deze zijn tegenwoordig goed voor de gezondheid, bevatten weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen.

Het heller dieet is een dieet voor mensen die een koolhydraatverslaving hebben. Met het heller dieet vecht je niet alleen tegen die verslaving maar het helpt je ook om je bloedsuikerspiegel te normaliseren. Met het Heller dieet eet je twee keer per dag een maaltijd met weinig koolhydraten en een belonings maaltijd met meer koolhydraten. Hierdoor beperk je het hongergevoel en door het minderen van de koolhydraten die je per dag binnenkrijgt zul je ook minder overtollig vet opslaan. Je kunt er ook voor kiezen speciale maaltijden met weinig koolhydraten aan huis te bezorgen via de maaltijdvoorziening

Koolhydraat verslaving en over gewicht

Als je door je koolhydraat verslaving te zwaar geworden bent, oftewel overgewicht hebt, zul je veel baat hebben bij het Heller dieet. Door die koolhydraatverslaving zouden de hersenen niet het signaal krijgen dat je genoeg gegeten hebt.Dus je blijft een hongergevoel houden. Daardoor krijg je bij het eten van voeding met een hoog gehalte aan koolhydraten een soort van dwang impuls om te blijven eten. Koolhydraten komen veel voor in fruit, aardappelen, rijst, pasta. brood, ijs, koek, chocolade en nog veel meer. Een koolhydraatverslaving herken je aan 2 dingen: Een dwingende honger en een verlangen of zucht naar koolhydraatrijke producten. Door het Heller dieet wordt het insuline niveau gereguleerd. Hierdoor worden dan ook gewichtsschommelingen beperkt. Dit maakt het dieet zeer geschikt voor mensen die diabetes hebben. De diëtist van de maaltijdservice kan je hierover ook adviseren. 

Wat is een Heller dieet?

Het echtpaar Rachael en Richard Heller zijn de bedenkers van het Heller dieet. Een complete beschrijving van het dieet kun je vinden in het boek: Het Heller programma. Het is een koolhydraat beperkend dieet, dat betekent dat je niet snel veel zult afvallen. Eerste prioriteit van het Heller dieet is het overwinnen van de koolhydraat verslaving. Ongemerkt eten we namelijk heel veel snelle en simpele koolhydraten. met als gevolg een gewenning oftewel een soort van verslaving. Die koolhydraten vinden we bijvoorbeeld in suiker, bloem, chips, koekjes, snoep, ijsjes. Dit zijn dan ook de producten die je tijdens het Heller dieet steeds minder gaat eten. 
Seniorenmaaltijd.nl kan ondersteuning bieden
Heb jij meer vragen over dit onderwerp? Neem dan eens een kijk bij de senioren maaltijdservice. Deze aanbieder vergelijkt maaltijdbezorgers die zich richten op voornamelijk ouderen / bejaarden die gezonde maaltijden aan huis willen laten bezorgen.

Photo of Vegetable Salad in Bowls